Képek

Sportolj Sopron! Családi Nap

Időpont: 2019. szeptember 7. szombat 10:00 óra

Helyszín: Városi Stadion és Novomatic Aréna

              9400 Sopron, Lackner Kristóf utca 48.

Győr-Moson-Sopron megye területén rendezett regionális sporttalálkozót 2019. szeptember 07-én szombaton a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség Sopronban, a Novomatic Aréna és a Városi Stadion helyszínein.

Délelőtt 10 órától - a rossz időjárás ellenére - folyamatos volt az érdeklődés.

A legszínesebb kínálatot a harcművészeti egyesületek biztosították: az aikidoval, shotokan és a kyokushin karate közötti különbséget tapasztalhatták meg, az ökölvívók, cselgáncsozók és kendosok látványos bemutatót tartottak, a legbátrabbak pedig önvédelmi képzést kaphattak.

Rengeteg labdajátékot is kipróbálhattak az érdeklődők: labdarúgás, kosárlabda mellett teniszt, tollaslabdát, jégkorongot, asztaliteniszt és rögbit,

Tánccsapatok is képviselték magukat az eseményen, az alaplépések megtanítása mellett, úgynevezett flashmobokat is tartottak.

A helyi torna klub érdekességképp a parkour és acro yoga szakosztályával jelent meg az eseményen.

A kerékpársportok közül a BMX, mountain bike és downhill szakág jelent meg.

A vizes egyesületek ”kreativitására" is szükség volt, hogy prezentálhassák sportágukat: az úszás, szinkronúszás, rekreációs úszás szárazföldön is elvégezhető mozdulatait lehetett kipróbálni.

A kevésbé aktívak sakkozhattak, íjászkodhattak, lézeres sportpuskával célba lőhettek vagy repülőmodellező-bemutatót tekinthettek meg.

Az érdeklődők számára egészségügyi konzultációs lehetőséget biztosítottunk: gasztroenterológus-szakorvossal, traumatológus-szakorvossal, gyógytornásszal, pszichiáter-szakorvossal beszélgethettek a kilátogatók.